06.02.2012

Nerdelue

Androidlue

Eg hadde sylyst, men ikkje inspirasjon. Mannen min gav meg derfor i oppdrag å sy lue til han. Og han fann fort ut at han ønskte seg android på den. “Android??”, spurte eg, “skal du ha bilete av ein smart-telefon på lua?” Men nei, det var visst ein robot-aktig logo det var snakk om, fekk eg snart vite. Den fekk med seg eit rumpeakebrett, sidan lua skulle syast for vintervêret utanfor.

Lua blei sydd, og mannens kollegaer sa det var ei skikkeleg nerdelue. Noko dei alle er veldig fornøgde med. Og dei hadde idéar til endå betre motiv, så får vi sjå om det blir fleire luer, eller om det held med denne eine.

Mønster: Mønsteret er laga utifrå metoden eg har skrive om i dette innlegget. Eg la til éin cm i høgda på mønsteret, dvs. totalt to cm frå øyre til øyre. I breidda trekte eg ifrå oppunder 20%, og det var for mykje, rundt 10% ville nok vore betre. Lua har dobbelt stoff heilt nedst (panneband-forma fôr), elles berre eitt stofflag.

Stoff: Eit tykt, interlock-aktig stoff, dobbeltstrikka med bomull på innsida og ull på utsida. Kjøpt på stofstedet.dk. Applikasjonen er i grønn interlock frå JNY(?) og raud ribb frå Stoff og Stil.

4 kommentarer:

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...