08.02.2012

Vevd stoff til ei forandring

Eg syr for det meste i strikka stoff til vanleg, men nå fekk eg lyst til å sy noko i vevd (eller vove, som det eigentleg heiter på nynorsk…) stoff. Og då blei denne skjorta til:

DSC_0544

Inspirasjon: Mange syr flotte skjorter i retrostil, særleg borte i Sverige. Aller mest blei eg inspirert av retro-stuff, ho syr berre såå mykje stilig!

Mønster: Mønsteret er teikna med utgangspunkt i Aldrich-boka, str. eitt år. Fyrst grunnmønster for overdel, som deretter er gjort om til Kimono-grunnmønster, og igjen endra til raglanermar, før siste finish blei gjort for å gje skjorta sitt særpreg.

Men str. eitt år er den nok ikkje i praksis, den ser ut til å vere aaaltfor stor, hehe. Så vi får sjå når den kan brukast, til neste jo, kanskje? ;-).

DSC_0546

DSC_0547

Den smale stripa på ermet og knappeklaffane er laga av eit fargesterkt stoff som eg har brukt med vranga som rettside. Det gav ein veldig fin effekt, synest eg.

Stoff og tilbehør:

-Dei to hovudstoffa er frå Stoff og Stil, stoffet med vranga ut er frå Etsy.com. Hjarte-KAM-knappar frå lykkedragen.no. Skråband frå Stoff og Stil.

1 kommentar:

  1. Utrolig flotte farger og detaljer du har på alle klærne du syr :) Dette var jo bare en utrolig flott kombinasjon av en "gammeldags" trøyemønster og fancy farger og mønstre. Kan ikke ungå å bli gale inspirert av prosjektene dine :)

    SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...