15.02.2012

Heia Sverige!

DSC_0615kvit

I Sverige designast det masse tøffe stoff! Fyrst og fremst er det designaren Johanna Ahlard som står for dette. I går var mine to eldste barn på fem og tre år i bursdag til ein liten gut, og med seg hadde dei eit sommarsett. Dét at guten sin pappa er svensk, gjorde det ekstra gøy å brukse svenske stoff (sjølv om eg har ein mistanke om at det stripete stoffet i shortsen eigentleg er finsk…)!

DSC_0617kompr

DSC_0618kompr

DSC_0616kompr

Om mønster/design: For å binde saman shortsen og t-skjorta, tok eg med ei dobbeltbretta stripe jersey i kantebandsapparatet nedst på shortsen, med sjø-stoffet frå t-skjorta (ikkje noko snor inni). Det blei fint, synest eg. Brun kant nedst på t-skjorta var eigentleg ikkje planlagt, men då eg byrja å sy, oppdaga eg at eg hadde klipt oppleggskant på framsida, men ikkje på baksida. Derfor kanting med kantebandsapparat i staden for. Eg brukar som hovudregel ikkje ribb nedst, fordi det så godt som alltid snurpar seg (Kan jo bli ein fin effekt om ein vil ha det). Interlock går likevel greitt utan nemneverdig snurping i mitt uoriginale type A-apparat. Eg hadde ikkje brun bomullsinterlock, så eg har brukt rutete bambus-interlock med vranga ut, der er rutene mindre synlege.

Om nitals-opning-designet: I haust fekk eg forresten registrert designet på “nitals-opning” ved det norske Patentstyret. Det var stas, sidan eg er amatør, og ikkje har noko erfaring med slikt frå før. Tusen takk til dei på Sykroken.net som oppfordra meg til å søkje! I praksis tyder registreringa at retten er min til å bruke dette designet i kommersiell samanheng. For meg er det greitt at hobbysyarar brukar designet til sal i liten skala (på Epla, blogg el.l). Ver i såfall vennleg å referere til min blogg. (Tutorial på mønster-teikning i tutorial-menyen.)

Stoff:

-Jersey med sjømotiv: Znokdesign.se (J. Ahlard)
-Jersey med bylgjer og stjerner: JNYdesign.se
-Ribbkantar: Turkis ribb frå Danmark ein stad, brun ribb frå Stoff og Stil. Brun bambus-interlock til kant frå Myllymuksut.
-Gul/turkis-stripete frotte, frå Myllymuksut.com?

8 kommentarer:

 1. Hei!

  Må bare si tusen takk for så flott tøy til Jonathan på bursdagen hans. Jeg kikka inni på lappen på t-sjorta og skjønte da at du hadde sydd det selv. Helt utrolig flott arbeid. Den får han nok brukt masse til sommeren! Utrolig moro og se alle de flotte plaggene du har sydd.

  SvarSlett
 2. Så gøy! Tusen takk, Elisabeth! Barna er veeldig fornøgde med bursdagsfeiringa også, tusen takk skal de ha!

  SvarSlett
 3. Hej, tack för din kommentar:) Den gjorde mig verkligen glad. Vilken jättefin blogg du har. Och vilka välsydda plagg. Jag beundrar allt arbete du lägger ner på detaljer och på mönsterkonstruktion. Jag ska försöka lägga till den i blogglistan så jag kan se vad du gör framöver. Men har haft problem med min blogglista, svårt att lägga till nya. Jag hoppas det funkar nu. /Johanna

  SvarSlett
 4. Eg har akkurat sett det på bloggen din, og eg blei utruleg glad og stolt!! Tack hur mycket som hälst, Johanna!

  SvarSlett
 5. haha men nu har du missförstått ;) Det är ju en ära för MIG att duktiga tjejer som du väljer att använda och visa upp plagg sydda i tyger jag gjort. Fortsätter följa din blogg och kolla in allt fint du gör. I perioder är jag dålig på att kommentera på grund av att jag har så lite tid, men det betyder inte att jag inte har hunnit se och gilla ändå.

  SvarSlett
 6. Så fargerikt og flott. Morsomt med klær som titter litt frem i mengden. Kejmpeflott :)

  SvarSlett
 7. Utrolig stilig sett og flott stoff. Artig å få noe som ikke alle andre har, og som samtidig er så stilig som dette =)

  SvarSlett
 8. Hei :) Og taakk for koselig kommentar på bloggen min!
  Har vært innom din maaange ganger. Imponerer alltid like mye :)

  SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...