22.08.2011

Forbetra ammetopp-utgåve

DSC_0696

Hurra, denne fungerer veldig bra! Dei siste dagane har eg testa ut ulike variantar av dette designet, sjå innlegg om dei andre her.  Om du lurar på korleis toppen er laga, kan du lese om det lenger nede i innlegget.

Action-bilete med demo av ammeopninga (illustrasjonfoto, det er berre unntaksvis eg står og ammar, hehe):

DSC_0726kompr

Mønsteret:

Utgangspunktet er eit mønster på ein heilt enkel, relativt ettersitjande topp. Dei fyrste modellane (linken lenger oppe) har omslagsstykke som er kopiar av sjølve framstykket på toppen, bortsett frå halsutringinga (og at  dei er kutta nedanfor bysta). Det kan fungere dét, men på dei forrige var utringinga litt i grunnaste laget.  Denne gongen har eg gjort nokre endringar:

-Djupare halsutringing, så øvre kant på omslagsstykka passerer på eller like nedanfor brystvorta. Nedre kanten på omslagsstykka også flytta litt ned.
-Eg har lagt inn (nokre beskjedne) innsnitt under brysta, innsnittet er sydd inn på den breie sida av omslagsstykket, og integrert i mønsteret på den smale delen av omslagsstykket.
-Dessutan har eg brukt ein bomullsjersey med veldig mykje stretch.

Mønsteret forøvrig:

-Det nedre forstykket er lett vifteforma, fordi ein typisk ikkje har flat mage i tida etter svangerskap/fødsel…
-Eg har lagt inn eit indre forstykke. Dette har ein smal skuldersaum, som verken når ut til ermet eller til halsutringinga på innsida. Nedst er det sydd saman med  omslagsstykka og nedre forstykke.  Så på vranga ser toppen slik ut:

DSC_0702

Dei blindt endande sidene på innerstykket er kanta berre med ein vanleg firetråds overlock-saum, der eg løsna litt på trådspenninga på trådane til venstre og høgre nål, for å få ein elastisk saum. Diff’en stod på 1,5, etter ein del prøving og feiling. (Eg løsna også litt på spenninga til øvre gripar, men er usikker på kor naudsynt dette var). Forstørring av skulderområde på biletet over:

DSC_0702 (2)

Toppen er kanta med ribb og ikkje interlock, då interlock har for dårleg evne til å trekkje seg saman etter å ha bli strekt ut.

Stoff:

-Blomstrete bomullsjersey frå Stofstedet.dk. Stoffet sin kvalitet liknar på dei mjuke bomullsjerseyane som Stoff og Stil har hatt ein del av. Prikkete bomullsjersey frå Textart.no. Kanta med ribb frå Stoff og Stil.

2 kommentarer:

 1. Skikkeleg fin topp!

  Eg er så imponert over alt det flotte du lagar!!
  Og ikkje minst over måten du delar idear og oppskrifter på...

  Med all inspirasjon, skaperglede og ny lærdom som finst i denne bloggen, måtte eg berre legge han på lista over bloggar eg MÅ følge med på.

  Lykke til vidare!

  SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...