27.12.2012

God jol og godt nytt år!

DSC_0974k

Det er tredje joledag i dag, og det er tid for å slappe litt av. Fyrste etappe med joleselskap er over, og barna kosar seg med leikene dei har fått til jol. Og mor tar seg ei pause for å blogge. I år har vi inkludert Playmobil i leiketøys-sortementet vårt, etter at vi hittil har samla på Brio-tog og Lego. Jolekrybba på biletet har dei fått bit for bit i adventskalenderen, og etter jol skal den pakkast ned fram til neste års advent. (Og då har vi truleg også fått ettersendt krybba, som mangla i pakka…). Under joletreet i år låg det mest Lego til eldstemann på snart seks år, medan jenta på fire har fått Playmo. Minstejenta har fått litt av kvart, den største utfordringa er å hindre henne i å ete alle dei små Lego- og Playmo-bitane :-)

Det har vore ein travel haust med lite sying samanlikna med fjor og forfjor. Men eg har nokre få plagg å vise fram. Sisan dette blei joleinnlegg, får eg take jolekjolen til minstejenta i dette innlegget:

DSC_0912kvit

 

DSC_0914kvit

Mønster: Rikke Misciattelllis bok “Sy til barn”, str. 86. Mønsteret er ganske stort i storleiken. Då vi skulle i i selskap i går, var kjolen tilgrisa etter den 24. I kommoden fann vi ein kjole etter samme mønster, men i str. 74, ein kjole eg trudde var for liten. Men den funka, den. (Jenta brukar str. 86 til vanleg)

Stoff: Fløyel frå IKEA. Plast-“gullknappar” (trykknappar) frå KAM. På biletet over kan ein skimte at det er to knappar bakanfor stoffet lenger nede også. Etter mønsteret skulle det vere to ganger fire knappar, men eg syntest det blei litt voldsomt med så mange plastknappar.

God jol vidare! Merry Christmas!

“Gloria, gloria, in excelsis deo, angels are singing, the Christ child is born”

1 kommentar:

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...