18.06.2012

Bukse til eit bursdagsbarn

I dag var det bursdag for ei som blei seks år. Eg er så heldig å ha ein son som likar å take med seg det mammaen har sydd når han skal i bursdag, og eg kosar meg med å sy. Denne gongen blei det ei bukse til bursdagsbarnet.
DSC_0420
DSC_0421
Buksa er sydd med mål frå “Plus size”-tabellen i Aldrich si bok, dvs. at storleiken er 128 i lengda, og 140 i breidda. Eg teikna fyrst eit vanleg buksemønster etter typen “slack foundation” i Armstrong si bok, med 5 cm bevegelegheitsvidde rundt hoftene. Eg hadde lyst til å gjere buksa litt meir feminin enn berre “joggebukse i jentefarge”, og endte opp med å leggje inn det blomstrete stoffet i sidene, samtidig som det lilla stoffet skyvast til sidene som ei gardin ved sida av det blomstrete stoffet. Lommer er kjekt å ha også, og dei gjorde buksa litt meir spennande, synest eg. Bortsett frå lommene, er buksa designmessig lik framme og bak (men ikkje i snittet). Eg blei veldig fornøgd med buksa til slutt, men fann ut at det finst enklare typer design enn denne måten å sy buksebein på…

Stoff og tilbehør:
-Lilla velour frå Stoff og Stil.
-Grå velour frå Textart.no.
-Nokså tynn, blomstrete jersey frå Ixat, strykeinnlegg frå Stoff og Stil på baksida.
-Naturkvit ribb frå Stoff og Stil.
-Mørkelilla ribb i livet (ferdig breidde 4 cm), 3,5 cm breitt strikk frå Stoff og Stil inni. Samme ribben nedst, også der 4 cm brei ferdigsydd.

6 kommentarer:

 1. Fantastisk fin bukse! LIkte veldig godt både kombinasjonen av stoffene og fasongen.

  SvarSlett
 2. Så utrolig flott bukse! Kjempegøy snitt og det blomstrete stoffet gjorde seg! Og så kjekt at det blir satt pris på! Ikke noe som er kjipere enn når man har jobbet lengre enn langt med et prosjekt og så får du bare et nikk tilbake. Kjempeflott bukse! :)

  SvarSlett
 3. Veldig fine farger sammen, og et fint feminint snitt!

  Flinka! :-)

  SvarSlett
 4. Buksa var kjempefin med fint snitt og fine detaljer. Har buksemønster som ligner og må vel få fingeren ut slik at mine barn får seg gode bukser de også :-)

  SvarSlett
 5. Kjempe fin bukse. Likte den veldig godt. Fine farger, og fint snitt!

  SvarSlett
 6. Utrolig fin bukse! Herlig snitt og herlige farger. Du er rå med maskinene!!

  SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...