29.11.2011

Variantar av samme buksemønster

DSC_0155
DSC_0156
Om mønsteret:
Desse buksene er laga etter posemønster laga etter metode i Armstrong si bok. Utgangspunktet er eit vanleg "joggebuksemønster" (eigentleg "trouser"-grunnmønster) som er gjort om til posebuksemønster ved å splitte det opp i sida, og lagt til nokre centimeter (ca 5-6 cm)  i sida, illustrert med den gule stripa. I tillegg er det tatt bort litt på mønsteret tilsvarande dei blå felta. Dei blå felta tar bort 1"/2,5 cm øvst på innerbein-saumen. (Skissa er frå dette innlegget):
image

Sky-buksa og den lilla buksa: Desse buksene er posebukser (i motsetning til stjernebuksa, sjå lenger nede). Mønsteret på skissa over fungerer greitt til tynne stoff som babycord, men blir litt for posete øverst med tykkare stoff. Derfor er desse to buksene smalna inn øverst og gradvis vidare jo lenger ned ein kjem. Ein kan sjølvsagt klippe opp mønsteret til to delar, men eg synest det faktisk er enklare og raskare å klippe det i eitt, og så heller smalne inn i etterkant. Denne innsmalninga gjer eg ved å brette stoffet (rette mot rette) slik skissa under viser, og så sy langs den raude linja. Den raude linja byrjar ca 2,5 cm inne på stoffet, dvs. at det totalt forsvinn ca 5 cm øvst.
posebukse2

Då eg klipte stjernebuksa på biletet over, ville eg ha den meir som ei joggebukse enn posebukse, men det var berre posebuksemønsteret eg hadde tilgjengeleg. Så eg reverserte mønsterendringane ved å brette til mønsterpapiret tilsvarande om en hadde kutta ut den oransje stripa, og klipte litt grunnare skrittboge. Ingen sidesaum.

Om ribb-monteringa i buksebeina:
Buksebeina blei rynka ein del saman med gjennomsiktig strikk før ribben blei sydd på (resten av rynkinga stod ribben for sjølv). Meir om denne typen rynking her.

Stoff:
-Raud/kvite velourar frå Cetho Designs,
-turkis ribb frå Stoff og Stil (eller var det Stof2000?)
-Lilla velourar frå Stofstedet.dk (mogleg den einsfarga kjem frå Malika og Rosa…)
-Grå ribb frå Stoff og Stil

Innlegget er revidert 19.08.12

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...