04.07.2013

Min klinkekule jerseykjole

Sukkertøykjole à la Klinkekult, mønster frå boka Made by me

Seint, men godt, nå har eg også sydd meg “Sukkertøykjole à la Klinkekult”, som halve hobbysyar-Norge allereie har lang erfaring med å sy. Det er sommar, og eg hadde lyst til å sy meg ein lett jersey-kjole, og nå er det berre å vente på sola så eg kan få brukt den! (Ute er det kaldt, brrrrr….)

A special welcome to my fellow german seamstresses entering from the RUMS blog! In 2011, the book “Made by me – sybloggernes beste oppskrifter (the sewing bloggers best patterns)” came out in Norway. One of the patterns that became a big hit in Norway, was the dress “Sukkertøykjole à la Klinkekult” (Candy dress à la Klinkekult). Google “sukkertøykjole” or “klinkekult”, and you’ll see! At last, I have made my dress too, and because it is summer, and the warm weather is suppused to be here any time now (where is it???), I made a lighter dress in jersey.

Sukkertøykjole à la Klinkekult, mønster frå boka Made by me Sukkertøykjole à la Klinkekult, mønster frå boka Made by me

Sukkertøykjole à la Klinkekult, mønster frå boka Made by me

Mønster/Pattern: Ann Sissel Holthe/boka Made by me
Stoff/fabrics: “Campante”: stripete jersey frå Hilco, prikkete/polka dot jersey frå Textart.no. Ermar/sleeves av jersey frå Stofstedet.dk.

Om kjolen: Det stod at mønsteret var med saummonn, men eg trur ikkje det kan stemme, for då stemmer ikkje kjolemåla som er oppgitt i boka (de andre som har sydd kjolen veit sikkert meir om dette?). Eg er vanlegvis ca str. 40 i overkroppen og valte str. M. La til saummonn stort sett overalt utanom i sidene ovanfor livet. Pluss at eg la til bittelitt vidde i skjørtet så det ikkje skulle bli for trongt over hoftene. Kjolen endte med å bli litt for laus under bysta, så etter at kjolen var ferdig, sydde eg den inn i kvar side med ein saum på overlocken (frå armhola til hofta), og då endte eg opp med at vidda under bysta var ca to cm vidare enn kroppsmålet der.

Skjørtet er klipt på skrå, som de ser. I staden for å leggje mønsteret mot stoffbrett, la eg til saummonn midt framme. Nedst er skjørtet litt kortare enn originalen i sidene og litt lengre enn originalen i midten.

Eg er veldig fornøgd, søt som sukkertøy, og i ein fargekombinasjon eg diggar!

13 kommentarer:

 1. Kjempeflott! Jeg har sydd flere, men ikke i jersey. Når målene ikke stemmer, tror jeg det er meg det er noe galt med, at jeg har vært unøyaktig, men kanskje du er inne på noe..

  SvarSlett
 2. Flott kjole! Liker fargene!

  SvarSlett
 3. Wow! I like your dress, it looks fantastic! Sandra

  SvarSlett
 4. Wow! Your dress looks amazing. I like the mix of different pattern.

  Denise

  SvarSlett
 5. That's brilliant! I love your dress, and the mix of different patterns! Excellent!

  Kind regards
  Paula

  SvarSlett
 6. I really like it and you did a great job on the stripes!
  Ingeborg

  SvarSlett
 7. Så fin den ble!!! Bra jobba! Og, i jersey er det jo nesten som en joggedress - et skikkelig koseplagg - bare at man er fin i den lissom:). Riktig god sommer til deg!

  SvarSlett
 8. Den er kjempefin! Har ikke tenkt på at det går an å sy i jersey; det skal jeg jammen ha i bakhodet. Jeg har sydd meg en, og er såpass fornøyd med snittet at det blir en til etter hvert :)

  SvarSlett
 9. Wonderfull! !!!!

  Many Greetings
  Vera

  SvarSlett
 10. Kjempefin kjole! Eg trur at eg også må sy meg ein sånn:-) Lurt å sy den i jersey!

  SvarSlett
 11. Good idea, really cool! :-)

  LG

  Simone

  SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...