25.04.2012

Enkel løpegang, tutorial

Her er ein rask måte å sy løpegang på. Klipp ei lang remse med breidde svarande til breidda du vil ha på løpegangen pluss saummonn. Kast over den eine enden og brett ein halv cm tilbake. Legg denne remseenden rette mot rette der du vil at skøyten på løpegangen skal vere, men ikkje start å sy der. Start heller å sy 5-6 cm bortanfor.

DSC_0702

Sy remsa på, men stopp 5-6 cm før du kjem heilt rundt. Klipp av remsa med ein passeleg overlapp: Dersom overlappen er for lang, blir det vanskeleg å tre i strikk, er den for kort, vil den kunne opne seg under bruk av plagget. Men ein overlapp som er ca halvparten så lang som breidda på ferdig løpegang trur eg ikkje er så aller verst:

DSC_0703

Legg den bretta enden rundt enden du akkurat klipte, og syferdig rundt.

DSC_0704

Tre i strikk til slutt.

DSC_0705

(Løpegangen på denne kjolen er 1 cm brei, neste gong skal eg lage litt breiare løpegang, så det 5 mm breie strikket glir lettare inni).

2 kommentarer:

  1. Hei- tusen takk for hjelpen. Skjønte ikke bæret av fremgangsmåten som stod skrevet på dansk i Onion-mønsteret og dette var nok en mye enklere fremgangsmåte. Skal bokmerke bloggen din for her var det mye nyttig for en som akkurat har begynt å sy med overlock og jerseystoff.

    SvarSlett
  2. Så fint at tut'en kom til nytte! :-)

    SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...