05.04.2014

Grønn og spenstig kjole

Eg kjøpte dette blomstrete stoffet hjå stoffet hjå Textart i haust. Nå nærmar det seg sommar, og eg tenkte eg skulle gje stoffet ei sjanse som kjole, med ei “briste eller bære”-innstilling, ville det bli for heftig? Jo…, men eg trur nok eg kjem til å gå med den  :-)

Kjolen var også ein test på det går å gjere om Omslagstopp-mønsteret mitt om til kjole på ein relativt enkel måte. Vidda på kjolen fylgjer mønsteret til og med det prikkete beltet. Deretter kjem åtte trapesar (altså åtte høge firkantar som alle skrår litt utover på kvar side.) Det funka greitt nok, men kjolen sit ikkje veldig godt i korsryggen sidan eg har ganske svai rygg. Men pytt… Dersom ein skrår ut ein god del meir, slik at vidda over hoftene blir mykje større, vil nok metoden fungere betre enn på ein kjole som ligg nokså inntil (trur det var fire cm bevegelsesvidde rundt hoftene eg berekna på denne kjolen).

Stoff: Jerseyar frå Textart. Ribb frå Stof2000, trur eg. Knappane er heilt vanlege plastknappar som eg har trekt med det prikkete jerseystoffet.

5 kommentarer:

 1. 1000 takk for veldig hyggelig besøk i går! Tenk at vi endelig fikk sett hverandre, slike spontane treff er jeg veldig tilhenger av.... Vi må få til flere møtepunkter, og gjerne av den kreative sorten med sytreff i Oslo!
  For en lekker kjole du viser her! Den var frisk og fin! Kjempelekre stoffer sammen, og moro med striper på ribben og prikkete knapper!!!

  Riktig god påske til dere alle sammen, og god ferie på Sørlandet!

  Klem fra Solveig:)

  SvarSlett
 2. Sette stooor pris på å møte deg også! Satsar på fleire møte :-)

  SvarSlett
 3. Åh, denne likte jeg veldig, veldig godt. Jeg ville garantert brukt den mye!
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Den var veldig fin! Tipper det er en super form på den også. :)

  SvarSlett
 5. Veldig fin, bøyer meg i støvet, er ikke flink med elastiske stoffer desverre.

  SvarSlett

-Kjempekoseleg om du har lyst til å seie hei!
-You're welcome to place comments in english!
-Svenska kommentarer gjör mig glad, danske kommentarer er sjov!
-Ich verstähe auch ein bischen deutsch, doch ist englisch mehr sicher, you're welcome anyway!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...